Deze site maakt gebruik van: Cookies
 
 
 
 

Computerboeken voor senioren

Bookmark and Share
 
Handige, interessante online toepassingen voor senioren met CD

Bestel dit boek bij
Hardcover | 407 pagina's | Visual Steps | december 2007

Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
In dit praktische boek leert u stap voor stap werken met allerlei handige en interessante toepassingen die u gratis op internet kunt vinden. Om deze toepassingen met plezier te kunnen gebruiken, moet u bij voorkeur beschikken over een snelle internetverbinding, bijvoorbeeld ADSL of kabelinternet.

In dit boek worden de volgende onderwerpen behandeld:
De wereld verkennen met Google Earth.
Uw eigen weblog op internet.
Handelen op een digitale marktplaats (Marktplaats.nl en eBay).
Online foto-afdrukken bestellen.
Chatten met Windows Live Messenger.
Uw route plannen met Google Maps.
Vrienden maken met Hyves.
Internetbellen met Skype.
Uw videofilm op YouTube.
Abonneren op podcasts en RSS feeds.
Wereldwijd mailen met Windows Live Hotmail.
Uw digitale foto's als webalbum op internet.
Handige online naslagwerken.
Informatie uitwisselen in een discussiegroep.
Windows Live Spaces: uw eigen plek op internet.
Veilig kopen en betalen op internet.

Benodigde voorkennis:
Basisvaardigheden Windows.

Geschikt voor:
Windows 7, Windows Vista, Windows XP.
Internet Explorer 7/8.
Snelle internetverbinding (ADSL / kabelinternet).

Inclusief cd-rom met oefenbestanden en aanvullende PDF-bestanden.
Recensie:
Een boek van de utigebreide serie Studio Visual Steps waarin volgens de stap voor stap methode en bijbehorende schermafbeeldingen vijftien van de meest gebruikte online toepassingen op internet worden behandeld. Deze toepassingen varieren van Google Earth tot online foto-afdrukken bestellen, een eigen weblog, Hyves, Skype, YouTube enz. Bij het boek hoort een cd-rom met oefenbestanden en aanvullende pdf-bestanden. Volgens de titel is dit boek bedoeld voor senioren, maar afgezien van een iets groter lettertype blijkt dat verder nergens uit. Het kan zelfstandig, stap-voor-stap doorgewerkt worden. maar het kan ook gebruikt worden als lesboek. Noodzakelijk is een pc met Windows Vista of Windows XP en een snelle internetverbinding. Doelgroep: beginners of iets gevorderde gebruikers. Met register.
(NBD|Biblion recensie, H. Otter-van Dijk)
 
Computerboek voor senioren voor Dummies voor Nancy C. Muir

Bestel dit boek bij
Paperback | 430 pagina's | Pearson Education | juli 2010

Beschrijving:
Aan de slag met Windows 7, digitale foto's en internet. Maak je pc klaar voor gebruik en word computerwijs!
Wil je e-mailen met je kleinkinderen, foto's delen met je vrienden en winkelen en rekeningen betalen zonder acceptgiro's en postzegels te hoeven gebruiken? In dit boek vind je precies wat je zoekt: van de aanschaf tot het onderhoud van je pc en van internet tot allerlei handige programma's. Alles komt aan bod in heldere uitleg en met tal van voorbeelden en illustraties.
Nancy C. Muir heeft een eigen schrijf- en consultancybedrijf dat in commerciŽle en technologische onderwerpen is gespecialiseerd. Ze schreef meer dan vijftig boeken,waaronder verschillende Voor Dummies.
Recensie:
Dit computerboek is geschreven voor senioren die voor het eerst een computer gaan gebruiken. Ze worden vanaf de aankoop begeleid in 22 hoofdstukken. Hebben ze die allemaal doorgewerkt, dan zijn ze volleerde pc-gebruikers. Door een uitgebreid register is het ook een opzoekboek. Uitgegaan wordt van het nieuwste besturingssysteem Windows 7, dat net weer even anders is dan de vorige besturingssystemen. Het niveau is laag en behoorlijk 'kleuterig': wanneer je een e-mailbericht ontvangt, wil je het uiteraard lezen... De afbeeldingen zijn voor seniorenogen wat onduidelijk afgedrukt; wel heeft het boek een duidelijke druk.
(NBD|Biblion recensie, H. Otter-van Dijk)
Creatief met digitale foto's voor senioren met CD
maak de mooiste fotoprojecten!

Bestel dit boek bij
Hardcover | 198 pagina's | Visual Steps | december 2010

Beschrijving:
Er zijn tegenwoordig tal van mogelijkheden voor het werken met foto's: met enkele muisklikken bewerkt u uw foto's in het gebruiksvriendelijke fotoprogramma Windows Live Photo Gallery met een prachtig resultaat als gevolg. U kunt uw foto's delen met anderen via bijvoorbeeld een online fotoalbum, diavoorstelling of film voorzien van tekst en geluid. Of u maakt een leuke collage met het gebruiksvriendelijke programma ArcSoft Collage Creator.
En heeft u ook zoveel foto's op uw pc staan? In Windows Live Photo Gallery kunt u deze gemakkelijk ordenen en voorzien van labels. Uiteraard wordt ook het importeren van uw foto's vanaf een digitale fotocamera, videocamera, mobiele telefoon en andere draagbare apparaten besproken. Bij dit boek wordt een cd-rom meegeleverd met de volledige versie van het Nederlandstalige fotobewerkingsprogramma ArcSoft Collage Creator, inclusief een serie oefenfoto's. U kunt dus direct aan de slag!

De onderwerpen in dit boek:
Foto's bewerken en beheren met Windows Live Photo Gallery.
Online fotoalbum maken, diavoorstelling en film maken.
Foto's afdrukken, e-mailen en branden op cd of dvd.
Foto's importeren vanaf digitale fotocamera, videocamera, mobiele telefoon.
Collages maken met ArcSoft Collage Creator.

Op de cd-rom bij dit boek staat de volledige, Nederlandstalige versie van ArcSoft Collage Creator en oefenbestanden.

Geschikt voor:
Windows 7 en Vista

Benodigde voorkennis:
Basiskennis Windows. Dit niveau bereikt u na doorwerken van Windows 7 voor senioren deel 1 of Windows Vista voor senioren deel 1.

Besturingssysteem (OS):
Windows 7, Windows Vista

Applicatie:
Windows Live Photo Gallery en ArcSoft Collage Creator

Recensie:
Met stap-voor-stap beschrijvingen en screenshots worden in deze uitgave de meest elementaire zaken van digitale fotografie behandeld die met het gratis te downloaden programma Windows Live Photo Gallery gedaan kunnen worden. Niet alleen beelden downloaden vanaf de camera, maar ook basisbewerkingen zoals belichting aanpassen, foto's bijsnijden, scheve horizon en rode ogen corrigeren. Ook is er informatie voor het branden van cd of dvd, online albums etc. Met de bijgeleverde cd-rom met het Nederlandstalige programma Collage Creator kan men op zeer eenvoudige wijze illustratie- en/of fotocollages maken, eventueel voorzien van teksten. De Visual Steps leermethode in duidelijke taal is eenvoudig van opzet en bevat veel afbeeldingen. Mede (daardoor) voor senioren en/of beginnende computergebruikers goed te volgen. Achter in dit in kleur uitgevoerde lijvige boek een lijst met hoe-doe-ik-dat-ook-alweer instructies en een register. Grote letter.
(NBD|Biblion recensie, J. Mink)
 
Windows 7 voor senioren / 1
voor het eerst met de computer aan de slag

Bestel dit boek bij
Hardcover | 352 pagina's | Visual Steps | februari 2011

Beschrijving:
Windows 7 voor senioren deel 1 is hťt ultieme beginnersboek voor senioren. Speciaal geschreven voor starters die nooit eerder hebben gewerkt op een computer of laptop. Ook zeer geschikt voor overstappende senioren die een goed naslagboek nodig hebben. Handelingen zoals het aanzetten van de computer en het gebruik van de muis of het touchpad worden stap voor stap aangeleerd. Aan het gebruik van het toetsenbord wordt ruim aandacht besteed. Het starten en afsluiten van programma's en het openen en opslaan van bestanden komen aan de orde. De lezers maken in hun eigen tempo kennis met de Windows-onderdelen WordPad, Internet Explorer en met het e-mailprogramma Windows Live Mail.
Windows 7 vensters In een bonushoofdstuk op de website bij dit boek worden Windows-instellingen behandeld die voor senioren van extra belang zijn, zoals lettergrootte en kliksnelheid. Compleet met uitgebreide index en oefeningen om de handelingen te herhalen.

Met dit boek leert u onder andere:
Starten en afsluiten computer en Windows.
Werken met muis, toetsenbord en touchpad.
Basis tekstverwerking.
Brief schrijven, opslaan en openen.
Werken met bestanden en mappen.
E-mail versturen en ontvangen.
Surfen op internet.

Op de website bij dit boek staan twee handige oefenprogramma's: Muistrainer en Toetsenbordtrainer.
Met de Muistrainer kunt u extra oefenen met de verschillende muishandelingen, zoals aanwijzen, klikken en dubbelklikken. Met de Toetsenbordtrainer leert u snel waar de bijzondere toetsen zich bevinden op het toetsenbord. Dit programma is echter geen typecursus.
Recensie:
Dit eerste deel van een beginnerscursus laat lezers kennismaken met de nieuwste Windows-versie: Windows 7. Het eerste hoofdstuk laat zien hoe de computer wordt opgestart en afgesloten en hoe een programma gestart wordt. Daarna volgt uitgebreide uitleg over het gebruik van de muis en het toetsenbord. Met behulp van deze basiskennis wordt vervolgens een eenvoudige brief geschreven, bewerkt en afgedrukt. Ook is er aandacht voor het werken met bestanden (kopieren naar USB-stick bijvoorbeeld), het surfen op internet en het versturen en ontvangen van e-mail. Het boek op A4-formaat is geschreven volgens de Visual Steps methode, waarbij schermafbeeldingen voorzien worden van stap-voor-stap instructies in een duidelijke letter. De stapjes zijn klein en worden achterin genummerd samengevat als geheugensteun. De opmaak is aantrekkelijk en volledig in kleur. Als aanvulling zijn op internet een aantal bonushoofdstukken en een muis- en toetsenbord-trainer te vinden. Geschikt als zelfstudie voor lezers zonder (of met minimale) computerervaring. Met register.
(NBD|Biblion recensie, Arnout Cosman)
 
Word, Excel en PowerPoint voor senioren

Bestel dit boek bij
Hardcover | 463 pagina's | Visual Steps | september 2010 t

Beschrijving:
Een praktisch boek voor dagelijks gebruik voor de beginnende en gevorderde computergebruiker. U leert hoe u de programma's Word, Excel en PowerPoint kunt inzetten voor dagelijkse toepassingen. Bijvoorbeeld voor het schrijven en opmaken van brieven met Word. U leert onder andere hoe u met dit veelzijdige tekstverwerkingsprogramma afbeeldingen kunt invoegen aan een brief. Met behulp van de aanwezige sjablonen kunt u snel en gemakkelijk wenskaarten en een boekje op A5-formaat maken en afdrukken.

In Excel leert u uw eigen financiŽn bijhouden in de vorm van een huishoudboekje, U kunt hierbij gebruikmaken van formules waarmee de totalen automatisch worden berekend. Zo houdt u goed overzicht op uw financiŽle situatie. Ook kunt u in Excel gegevens over uw postzegel- of cd-verzameling vastleggen.

Met PowerPoint maakt u een leuke diavoorstelling van uw vakantiefoto's, inclusief geluidseffecten, illustraties en gesproken tekst. Het eindresultaat kunt u per e-mail verzenden of op een cd of USB-stick zetten. Leuk om uw ervaringen te delen met vrienden en familie!

Met dit boek leert u onder andere:
Brieven, wenskaarten en boekjes maken met Word.
Huishoudboekje maken en gegevens verzameling vastleggen met Excel.
Fotoalbums met geluid en illustraties maken met PowerPoint.

Geschikt voor:
Word, Excel en PowerPoint versie 2010 en 2007
Windows 7, Vista en XP

Het boek Word, Excel en PowerPoint voor senioren is geschreven volgens de bekende Visual Steps-methode. Stap voor stap-instructies met duidelijke schermafbeeldingen.

 
 
 
Start: september 2011 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020