Deze site maakt gebruik van: Cookies
 
 
 
 

Besturingssystemen

Bookmark and Share
 
De kleine Overstappen naar Windows 7 door Dummies Andy Rathbone

Bestel dit boek bij
Paperback | 160 pagina's | Scholtens Books Secundair | april 2010

Beschrijving:
Snel en gemakkelijk aan de slag met Windows 7.
Ben je klaar met Windows XP of Vista, maar zie je op tegen een moeizame start met Windows 7? Dat is nergens voor nodig! Dit boek is speciaal geschreven voor iedereen die al bekend is met Windows, maar wel een handje geholpen wil worden bij de overstap naar Windows 7. Bovendien wordt er extra aandacht besteed aan splinternieuwe functies, menu's en instellingen, die voor jou als ex XP- of Vista-gebruiker nog onbekend terrein zijn.
Andy Rathbone schreef alle eerdere edities van Windows voor Dummies: het best verkochte computerboek ooit.
Recensie:
Deze pocket laat lezers kennismaken met de nieuwe mogelijkheden van Windows 7. Als eerste wordt ingegaan op de overstap vanaf een eerdere Windows-versie (XP of Vista). Beide mogelijkheden komen aan bod: het besturingssysteem van een bestaande computer upgraden, of beginnen met een nieuwe computer en de gegevens overzetten. Daarna volgt uitleg over de nieuwe mogelijkheden en het werken met internet, e-mail, muziek, film en foto's. Ook is er aandacht voor het inrichten van een eenvoudig thuisnetwerk en wordt een aantal veel voorkomende problemen en meldingen verklaard en opgelost. De tekst is geschreven in de bekende Dummies-stijl met af en toe een grapje, veel tips en aandachtspunten en spaarzaam voorzien van zwart-witschermafbeeldingen. De tekst is een verkorte en opnieuw ingedeelde versie van het eerder verschenen boek 'Windows 7 voor Dummies' van dezelfde auteur, waarin ruimte is voor meer details en onderwerpen. Geschikt voor wie overstapt op Windows 7 en een kort overzicht zoekt van de belangrijkste vernieuwingen. Met register. Kleine druk.
(NBD|Biblion recensie, Arnout Cosman)
 
Windows 7 voor Dummies door Dummies Andy Rathbone

Bestel dit boek bij
Paperback | 412 pagina's | Pearson | maart 2010

Beschrijving:
De leukste manier om alles uit Windows 7 te halen!
Windows 7 zit boordevol functies,programma's en slimmigheden die bedoeld zijn om het jou gemakkelijker te maken. Dit boek helpt je bij alles wat je wilt doen in Windows 7. Goochelen met mappen en bestanden, internetten en e-mailen, spelen met mediabestanden en je pc delen in een netwerk: niets wordt overgeslagen! Dit boek is ook geschikt voor laptopgebruikers en is te gebruiken voor alle edities van Windows 7.
Andy Rathbone schreef alle eerdere edities van Windows voor Dummies: het best verkochte computerboek ooit. Zijn nuttige tips en begrijpelijke uitleg hebben miljoenen mensen, thuis en op het werk, met Windows op hun computer geholpen.
Recensie:
Dit handboek laat lezers kennismaken met de nieuwe mogelijkheden van Windows 7. Het eerste deel behandelt de basiskennis voor wie weinig tot geen computerervaring hebben. Daarna volgt uitleg over het werken met programma's, documenten, internet, muziek, film, en foto's. Ook is er aandacht voor het maken van aanpassingen in de Windows-instellingen en het delen van de computer met meer mensen, al of niet in een netwerk. Tenslotte ruimte voor het oplossen van veel voorkomende problemen, specifieke tips voor laptopgebruikers en een appendix over het upgraden vanaf Windows Vista en XP. De tekst is geschreven in de bekende "Voor Dummies" stijl met af en toe een grapje, veel tips en aandachtspunten en spaarzaam voorzien van zwart-witschermafbeeldingen. De auteur heeft vergelijkbare boeken geschreven voor zes eerdere versies van Windows en weet dus welke zaken de meeste aandacht nodig hebben. Geschikt voor iedereen die niet dagelijks achter de computer zit, maar er toch wat meer over te weten wil komen. Met register.
(NBD|Biblion recensie, Arnout Cosman)
Ontdek Windows 7 door Dennis Gandasoebrata

Bestel dit boek bij
Hardcover | 159 pagina's | Pearson | november 2009

Beschrijving:
Uw reis naar Windows 7 begint hier!
Windows-insider Dennis Gandasoebrata laat u op een informele manier kennismaken met de bezienswaardigheden van Windows 7. Hij voert u langs alle hoeken van Windows 7, en geeft veel praktische en nuttige tips. Dankzij deze gids weet u meteen waar u alles kunt vinden, wat er nieuw is in Windows 7 en hoe u Windows 7 aan uw eigen wensen kunt aanpassen. Na het lezen van dit boek kunt u volledig uitgerust zelf als een ervaren reiziger met Windows 7 aan de slag.
De reis begint al bij de installatie. Dankzij Easy Transfer stapt u snel en eenvoudig over naar Windows 7. Wat volgt is een tocht langs bezienswaardigheden als de gebruikersomgeving, het Configuratiescherm en het Netwerkcentrum. U leest hoe u met de Verkenner naar bibliotheken en bestanden gaat, bezoekt de Windows Live Essentials en duikt in de wereld van netwerk en internet. Uiteraard ontbreken daarbij praktische tips voor veiligheid niet. Maar ook aan ontspanning is gedacht: muziek, films, spelletjes, noem maar op. U leest precies waar u ze vindt, en hoe u ermee aan de slag kunt. De ideale reisgenoot voor iedereen die van XP of Vista naar Windows 7 gaat!
Recensie:
Overzicht van de vernieuwingen die Windows 7 met zich meebrengt. De eerste hoofdstukken bespreken de verschillende beschikbare versies en het uitvoeren van een installatie of upgrade vanaf Windows Vista. Daarna volgt een introductie tot het vernieuwde start-menu, de taakbalk en de verkenner. Verder aandacht voor het terugvinden van bestanden, beveiliging, onderhoud, beheer, netwerken en internet. De latere hoofdstukken gaan in op toepassingen zoals Windows Live Messenger, Mail, Media Player en Media Center. Het boek is aantrekkelijk vormgegeven; het gebruikt het thema "ontdekkingsreis" als excuus om beschikbare witruimte te vullen met afbeeldingen van buitenlandse tickets, munten en labels. Inhoudelijk richt de tekst zich op min of meer ervaren Windows-gebruikers die de basiskennis onder de knie hebben en met name geinteresseerd zijn in de verschillen tussen Windows 7 en eerdere versies. Met register.
(NBD|Biblion recensie, Arnout Cosman)
 
Wegwijs in de wereld van Windows door Hannie van Osnabrugge
versie Windows XP

Bestel dit boek bij
Paperback | 240 pagina's | Coutinho | februari 2008

Beschrijving:
De computer is in onze samenleving niet meer weg te denken. Toch zijn er nog steeds mensen die nog nooit met een computer gewerkt hebben. Dit boek helpt deze echte beginners op weg. Het gaat uit van de nieuwe versie van Windows, XP. Het boek bestaat uit 8 lessen met lees- en werkbladen en slotopdrachten. Aan de orde komen muis en toetsenbord, Windows, Wordpad, Paint, bestanden en mappen, internet en e-mail. Het boek is in eerste instantie bedoeld voor gebruik in een cursus - een docentenhandleiding is voorhanden op internet - maar kan ook zelfstandig gebruikt worden, mits iemand de computer ėstartklaar“ maakt, volgens de aanwijzingen in het boek.
Hannie van Osnabrugge is verbonden aan het Internet Expertise Centrum van Multiple Choice en heeft een eigen bedrijf, Osnabrugge Computer Educatie.
Recensie:
In dit boek zijn acht lessen opgenomen ter kennismaking met een computer waarop het besturingssysteem Windows XP draait. Elke les begint met een korte tekst over werking en het gebruik van de computer. Daarna volgen eenvoudige oefeningen om de basisbeginselen van computergebruik te leren kennen, zoals: klikken en slepen, toetsenbord bedienen, computer uitzetten, programma's starten, teksten tikken, tekeningetjes maken, e-mailen en surfen op internet. Allemaal op heel basaal niveau en ruim voorzien van schermafbeeldingen in zwart-wit. Het boek lijkt gericht op laagopgeleide senioren met computerangst. Qua vormgeving en taalgebruik en ook qua inhoud is het boek een beetje ouderwets. Het taalgebruik is soms wat vaag en vaak te beknopt. Juist in een boek als dit, voor mensen die nog van niets weten moet de formulering heel nauwkeurig en correct zijn. Het boek is bedoeld voor gebruik in cursussen, maar kan met hulp van een ervaren computergebruiker ook voor zelfstudie worden gebruikt. Met register.
(Biblion recensie, Andree Hollander)

 
 
 
Start: september 2011 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020