Deze site maakt gebruik van: Cookies
 
 
 
 

Computerboeken voor kinderen

Bookmark and Share
 
Websites maken voor kinderen

Bestel dit boek bij
Paperback | 223 pagina's | Visual Steps | juni 2009

Beschrijving:
Heb jij altijd al je eigen website willen maken van bijvoorbeeld je mooiste foto's, of over je hobby of belevenissen van je vriendenclub? En wat dacht je ervan om van je werkstuk een website te maken? Je zult al je vrienden en klasgenoten verrassen!
Met het handige programma Web Easy maak je je eigen fraaie webpagina's compleet met tekst, afbeeldingen en hyperlinks. Ook kun je gebruikmaken van een sjabloon. Dan hoef je alleen je eigen foto's en tekst toe te voegen en klaar is je website. En daarna leer je hoe je website op internet kunt zetten, zodat de hele wereld hem kan zien!
Alle opdrachten in dit boek voer je stap voor stap uit op je eigen computer. Het kan niet misgaan, want van iedere stap zie je een plaatje. Het programma Web Easy wordt meegeleverd. Je kunt dus direct aan de slag!

Op de cd bij dit boek wordt het volledige programma Web Easy 8 (meegeleverd!)

Een greep uit de onderwerpen:
Web Easy installeren op je computer.
Webpagina's bouwen.
Je eigen foto's en afbeeldingen, tekst en hyperlinks invoegen.
Sjablonen gebruiken.
Je website op internet zetten.

Recensie:
Deze handleiding speelt in op de trend om je eigen webpagina op internet te hebben. Er wordt stapsgewijs en in eenvoudig taalgebruik beschreven hoe kinderen hun eigen website kunnen maken aan de hand van het onderwerp olifanten. Hierbij wordt gebruikgemaakt van het op de cd-rom meegeleverde, Nederlandstalige programma WebEasy 8 en diverse bestanden. Van dit zeer uitgebreide programma wordt slechts een klein deel gebruikt. Bij de beschrijving wordt aandacht besteed aan het opzetten van een website met teksten, foto's en menu's. Ook is het mogelijk om een website via een sjabloon op te zetten (alle pagina's met dezelfde lay-out). Verder worden het op het internet zetten en het bijhouden van de website besproken. De vele schermafbeeldingen in kleur, tips en hulp zijn hierbij erg handig. Groot formaat uitgave met ruime lay-out met drie bijlagen: een 'Hoe doe ik dit ook al weer', een goede woordenlijst en een instructie voor het instellen van de muis voor linkshandigen. In dezelfde opzet verschenen de uitgaven 'Windows Vista en internet voor kinderen' en 'Creatief met digitale foto's voor kinderen'*. Eventueel ook geschikt voor volwassenen met weinig computerervaring. Vanaf ca. 9 jaar.
(NBD|Biblion recensie, Hans de Korte)
 
Creatief met digitale foto's voor kinderen

Bestel dit boek bij
Paperback | 198 pagina's | Visual Steps | november 2008

Beschrijving:
Mobiele telefoons met camerafunctie zijn onder kinderen gemeengoed. En bijna ieder gezin beschikt wel over een digitale fotocamera. Kinderen maken meer dan ooit talloze foto's waarin ze hun vriendenkring en belevenissen vastleggen. Zr de moeite waard om te bewaren n iets mee te doen.
Bij dit full colour boek wordt software meegeleverd waarmee kinderen hun verzameling digitale foto's in creatieve projecten kunnen verwerken. Een fantastisch leuk boek voor iedereen vanaf 9 jaar!

Op de cd-rom bij dit boek staan de volledige versies van drie Nederlandstalige fotoprogramma's: Collage Creator, Funhouse, PhotoStudio en oefenfoto's. Het boek is geschikt voor Windows 7-, Windows Vista- n Windows XP-computers.

Een greep uit de onderwerpen:
Collages maken met foto's, aparte letters en afbeeldingen.
Truc-foto's, posters en kalenders maken.
Foto's verbeteren met PhotoStudio.
Digitale foto's vanaf camera of mobiele telefoon op de computer zetten.
Mijn kind online door J. Pardoen

Bestel dit boek bij
Paperback | 190 pagina's | SWP | juni 2005

Beschrijving:
Uitgave in samenwerking met Planet Internet en Ouders Online.
Hoe zorg je dat kinderen zorgeloos en veilig kunnen internetten? Door betrokken te zijn bij wat ze doen. Geen enkele ouder stuurt zijn kinderen zomaar de straat op, de grote stad in. Je vertelt ze wat ze daar kunnen verwachten, wat leuk is en wat niet, wat wel mag en wat niet. En in het begin blijf je er een beetje bij. Hetzelfde zou eigenlijk voor Internet moeten gelden. Maar dan moet je natuurlijk wel weten waar het over gaat.
Dit boek vertelt ouders en leerkrachten waar het over gaat. Een van de belangrijkste dingen is namelijk dat je moet weten wt kinderen nu eigenlijk zo leuk vinden aan internet en wat ze daar uitspoken, om ze goed te kunnen bijstaan. Maar ook enige kennis van de techniek is natuurlijk belangrijk. Zodat je weet wat de mogelijkheden n de beperkingen van de beschikbare software zijn. Bijvoorbeeld op het gebied van filtering, tijdcontrole en privacybescherming.
Mijn kind online is het eerste boek in het Nederlandse taalgebied waarin internetopvoeding centraal staat, voor kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar. Alle opvoedingsaspecten worden besproken: van omgaan met schokkende beelden tot je kinderen naar bed krijgen, en van omgaan met online pesten tot het terugdraaien van ongewenste aanschaffingen.
Recensie:
Hoe kunnen ouders er voor zorgen dat hun kinderen veilig en zorgeloos internetten, hoe begeleid je je kind op internet? Door als ouder betrokken te zijn bij wat je kind doet, aldus de schrijvers van dit boek, de hoofdredacteur van de website Ouders Online en de adjunct-hoofdredacteur van Planet Internet. Aan bod komen onder meer wat kinderen op internet doen (surfen, games, chatten, downloaden etc.), een uitleg voor ouders van zaken als cookies, chat-software en phishing, de voordelen van internet, de risico's van internetgebruik, wat te doen bij problemen (stalking, sekssites, stiekeme afspraakjes met vreemden, kinderen die te laat naar bed gaan vanwege hun internetgebruik etc.), criteria voor goede kindersites, internetopvoeding voor verschillende leeftijdsgroepen, internet op school (didactiek, beveiliging, pedagogische aspecten etc.) en een overzicht van boeken en sites voor meer informatie. Een prima, uitgebreide, praktische, heldere en nuchtere handleiding.
(Biblion recensie, Redactie)
 
Mijn leerling online door Justine Pardoen en Remco Pijpers
hoe begeleid je je leerling op internet?

Bestel dit boek bij
Paperback | 252 pagina's | SWP | december 2005

Beschrijving:
Voor leerkrachten en ouders is internet een 'nieuw' medium. Voor de kinderen zelf geldt dat veel minder. Ze groeien op omgeven door verschillende media. Niet altijd begrijpen ze waar hun leerkrachten zich zo druk om maken als het om internet gaat. Voor opvoeders is het internet een heel andere zoektocht, met vragen als: Wat is de invloed van internet op het beeld dat kinderen krijgen van de wereld? Hoe begeleid je kinderen op een manier die past bij hun ontwikkeling? Welke afspraken kan en moet je maken met kinderen over het gebruik van internet? Hoe zorg je ervoor dat kinderen op een nuttige en veilige manier kunnen kennismaken met de mogelijkheden van het internet? Al deze kwesties vallen onder het ruime begrip 'internetveiligheid'. Mogelijke gevaren zitten namelijk niet alleen in de hoek van de virussen en de pornografie, maar kunnen ook betrekking hebben op pesten, of op sociale contacten op een niveau waar jonge kinderen eigenlijk nog te klein voor zijn. Deze zaken komen in dit boek aan bod.
Mijn leerling online biedt een praktische handreiking voor de begeleiding en opvoeding van leerlingen in het gebruik van internet, waarbij de vraag naar het waarom niet geschuwd wordt. Een discussie over de waarden en normen van het internet, als het ware. Dit boek is geschreven voor iedereen die internetopvoeding belangrijk vindt, en voor leerkrachten in het bijzonder.
 
Surfen op het web door Ko Lammers

Bestel dit boek bij
Paperback | 62 pagina's | Buurtboek | maart 2007

Beschrijving:
In samenwerking met onderwijsdeskundigen heeft DVD Uitgeverij een serie educatieve computerboekjes ontwikkeld voor het primair onderwijs. Deze boekjes hebben een uniek didactisch concept met een thematisch karakter in plaats van een zogenaamd knoppencursus als didactisch uitgangspunt.
Materiaal met een dergelijk didactisch karakter is niet echt beschikbaar en is vooral bedoeld als vaardigheidscursus.
Dit boek leert je hoe je een webbrowser gebruikt. We laten zien hoe je met Internet Explorer werkt. Je ziet ook hoe je op internet info zoekt, webadressen bewaart en informatieve webpagina's opslaat en afdrukt. Tenslotte leer je hoe je foto's en andere plaatjes voor je werkstuk kunt vinden, opslaan en afdrukken.
Voor groep 6, 7 en 8 van de basisschool.
Recensie:
Aan de hand van deze eenvoudige uitgave kunnen kinderen uit de bovenbouw van de basisschool leren hoe ze een webbrowser gebruiken. In korte hoofdstukken, met tal van schermvoorbeelden, wordt elementaire surfinformatie onder de aandacht gebracht: wat is het wereldwijde web, werken met muis en toetsenbord, het gebruik van internet explorer, werken met webadressen en informatie-adressen (url's), het hanteren van de werkbalkknoppen, het zoeken en vinden van informatie (en plaatjes) via zoekmachines, het internet gebruiken ten behoeve van werkstukken en spreekbeurten, webpagina's toevoegen aan favorieten enz. Hoewel de meeste kinderen van(af) groep 6 al aardig hun weg kunnen vinden op het internet, kan dit doe- en oefenboek voor een aantal kinderen een goede beginstap zijn. De informatie is duidelijk en volgbaar. Ieder hoofdstuk sluit af met een aantal oefeningen. Dit boekje maakt deel uit van een uitgebreidere reeks*, waarmee kinderen thuis of op school nieuwe computervaardigheden kunnen oefenen. De vormgeving is sober; er wordt geen nadere informatie gegeven over reeks, auteurs en er is geen verklarende woordenlijst of register toegevoegd. Van didactische waarde voor hen die hun weg op de digitale snelweg nog moeten vinden. Vanaf ca. 9 jaar.
(NBD|Biblion recensie, Mart Seerden)

 
 
 
Start: september 2011 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020