Deze site maakt gebruik van: Cookies
 
 
 
 

Digitale fotografie

Bookmark and Share
 
Scott Kelby over Digitale fotografie

Bestel dit boek bij
Paperback | 181 pagina's | Pearson Education | mei 2007

Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend (16x) / goed (6x)
Beschrijving:
Scott Kelby heeft met zijn bestseller Het photoshop boek voor digitale fotografen de digitale donkere kamer voorgoed veranderd. In dit boek onthult hij de geheimen van professionele fotografen en vertelt hij hoe ook jij indrukwekkende foto's kunt maken. En dat is vaak makkelijker dan je denkt!Het idee achter dit boek is eenvouding. Stel, je wandelt in de natuur en je vraagt je af hoe je een bloem scherp fotografeert terwijl de achtergrond onscherp blift. Scott weet raad: Pak je zoomlens, stel het diafragma in op f/2.8 zoom in op de bloem en neem de foto. Zů werkt dit boek: alsof jullie er samen op uit zijn om foto's te maken. Scott verklapt je de geheimen die hij zelf van professionele fotografen heeft geleerd en legt ze in begrijpelijke taal uit, zonder overbodige technische details. Dit is geen boek vol vakjargon en ingewikkelde theorie. Dit is een boek dat je vertelt welke knop je moet indrukken, welke instelling je moet gebruiken en wanneer. Aan de hand van bijna tweehonderd goed bewaarde geheimen uit de fotografiewereld leer je al snel veel betere fotos te maken die er scherper, kleurrijker en professioneler uitzen.Op elke pagina vind je een afgerond onderwerp waarin wordt uitlegt hoe je nog betere foto's kunt maken. Dus iedere keer dat je een pagina omslaat, leer je een nieuwe camerainstelling, truc of techniek kennen om je kiekjes in kuntstwerken om te toveren.Scott Kelby is hoofdredacteur van de tijd schriften photoshop User en Nikon Software User, voorzitter van de National Association of photoshop Professionals en presentator van de videopodcast Adobe photoshop TV. Scott heeft talloze bestsellers over fotobewerking geschreven, waaronder Het Photoshop boek voor digitale fotografen, Het beste van Photoshop Elements en Photoshop Klassiekers. Zijn heldere, humoristische en ongedwongen stijl van schrijven maakt zijn boeken tot een groot succes. Heb je er genoeg van dat foto's in tijdschriften er altijd beter uitzien dan je eigen foto's? Dan is dit het boek voor jou!
Recensie:
In dit praktische handboek geeft de auteur -een echte vakman- professionele tips over de technische kant van digitale fotografie. "Welke camera-instelling moet je op welk specifiek moment/onderwerp gebruiken om betere, scherpere, kleurrijkere foto's te kunnen maken? Bij een groot aantal illustraties worden de bedieningselementen van de Nikon D70 en Canon D20 getoond, maar de technische tips die gegeven worden, kunnen veelal ook worden toegepast op andere camera's. Dit boek is gerangschikt op onderwerp, zoals portret-, natuur-, sport-, trouwfoto's enz. Binnen deze onderwerpen vinden we telkens een uitgebreide verzameling aan tips (een per pagina) waarbij vooral aandacht voor de juiste camera-instelling en -opstelling, belichting, lenzen, enz. Uiteraard is het geheel voorzien van prachtige voorbeeldfoto's in kleur. De lezer heeft met deze cameratechnische tips voldoende informatie in handen om meer uit zijn/haar uitrusting te halen. Ook aandacht voor het afdrukken van foto's. Met register.
(NBD|Biblion recensie, J. Mink)
 
Het beste van Photoshop CS3 door Scott Kelby
de nieuwste en populairste technieken voor het bewerken van foto's

Bestel dit boek bij
191 pagina's | Pearson Education | oktober 2007

Beschrijving:
Ben je klaar voor een boek over Photoshop dat alle regels breekt? Dit boek slaat alle onzin over en vertelt je precies wat je moet doen. Ieder jaar traint Scott Kelby duizenden professionele fotografen in het werken met Photoshop.
Die ervaring en de beste adviezen en technieken van experts vind je terug in dit boek. Geen langdradige theorie, maar makkelijk te volgen, stapsgewijze instructies voor direct resultaat. Scott Kelby verklapt in dit boek alle geheimen en vertelt wanneer je welke instellingen moet gebruiken en waarom. Wil je snel de beste fotobewerkingstechnieken in Photoshop CS3 onder de knie krijgen? Dan heb je nu het juiste boek in handen.
 
Creatief met / Photoshop CS5 door Joke Beers-Blom

Bestel dit boek bij
Hardcover | 426 pagina's | Easy Computing | augustus 2010

Beschrijving:
Dit lijvige boek is de ideale handleiding om de onbeperkte mogelijkheden en uitgebreide functionaliteiten van Adobe Photoshop CS5 te ontdekken. Dankzij de praktisch gerichte uitleg en de talloze workshops krijgt u, op een unieke en creatieve manier, de Nederlandstalige versie van Photoshop CS5 snel en efficiŽnt onder de knie.
Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel maakt u direct wegwijs in alle ins en outs van Photoshop CS5. Voor beginners is deze kennis een must, maar ook voor gevorderde gebruikers is dit deel een handig naslagwerk dat veel nieuwe informatie en extra weetjes bevat.
Het tweede deel belicht Photoshop van een praktische kant. In dit deel worden enkele doelgerichte projecten in de vorm van eenvoudig te volgen workshops uitgewerkt. Deze illustreren hoe u ťcht te werk gaat, stap voor stap. Zo leert u actief met de vele mogelijkheden van dit programma te werken, en wordt u overtuigd van de creatieve rijkdom van Photoshop CS5.

Knowhow
Uw digitale doka inrichten.
Kleuren en tonen aanpassen.
Heel precieze selecties maken.
Onzuiverheden retoucheren en fouten herstellen.
Uw foto's bijsnijden en transformeren.
Uw foto's verscherpen of vervagen.
Ruis verwijderen of toevoegen.
Penselen, patronen, filters en effecten gebruiken.
Raw-opnamen bewerken en verbeteren.

Workshops
Leer portretten te retoucheren als een professional.
Maak HDR-foto's met HDR-Pro.
Ontdek de nieuwe 3D-mogelijkheden en -effecten.
Manipuleer het licht en de lichtinval in uw foto's.
Imiteer het lomografie-effect.
Ontwerp uw eigen professionele ansichtkaarten, posters en collages.
Perspectiefproblemen efficiŽnt oplossen.
Leer foto's doeltreffend samen te voegen en te combineren.

Recensie:
Adobe Photoshop is het programma voor het bewerken van digitale foto's. Dit boek kent twee delen. Het eerste deel, Knowhow geheten, leert de beginnende gebruiker met Photoshop te werken. De onderwerpen zijn zoals bij veel cursusboeken over Photoshop: Photoshop instellen, Adobe Bridge, kleuren, tonen, retoucheren, transformeren, verbeteren, selectiegereedschap, tekenen, schilderen, lagen, filters, RAW. Voordeel is wel dat er goede uitleg bij staat. Het is ook prima geschikt voor gevorderde gebruikers om iets op te zoeken. Deel twee, Workshops, bevat een twintigtal workshops. Dit deel is voor de beginner wellicht nog interessant, maar voor de gevorderde gebruiker voegt het weinig toe. Het boek zit in een stevige hardcover omslag en is volledig in kleur uitgevoerd met een verzorgde lay-out. Een beginner heeft er een goede cursus aan en kan ook het nodige leren in de workshops. Met register. Kleine druk.
(NBD|Biblion recensie, Jan Verschaeren)

 
 
 
Start: september 2011 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020