Deze site maakt gebruik van: Cookies
 
 
 
 

Diversen computerboeken

Bookmark and Share
 
Het Office 2010 boek voor je werk door Gerrit Bruijnes

Bestel dit boek bij
Paperback | 368 pagina's | Pearson Education | maart 2011

Beschrijving:
Bent u op uw werk dagelijks in de weer met Office, bijvoorbeeld voor het versturen van e-mails, het schrijven van brieven of het vullen van een spreadsheet? Dan hebt u vast regelmatig gedacht: kan dat niet wat sneller? En terecht! Want vaak kan het inderdaad veel efficiënter en hoeft u niet steeds dezelfde problemen op te lossen of steeds dezelfde overbodige handelingen uit te voeren. Voor veelvoorkomende computertaken die op kantoor worden uitgevoerd beschikken alle Office-programma's over slimme en tijdbesparende oplossingen. Wilt u voortaan ook zeeën van tijd besparen? Dit boek wijst u de weg!
Het Office 2010 boek voor je werk is een must voor iedereen die Office 2010 gebruikt voor zijn werk, van kantoormedewerkers tot freelancers. Het is een zeer taakgericht naslagwerk dat niet van kaft tot kaft gelezen hoeft te worden, maar juist snel te raadplegen is tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Het behandelt aan de hand van duidelijke, stapsgewijze instructies de meestvoorkomende taken in de programma's Word, Excel, Outlook en PowerPoint. Het boek verklapt alle Office-geheimen en barst van de nuttige tips en adviezen die u veel tijd zullen besparen!
Geschreven op basis van Office 2010, maar ook geschikt voor Office 2007.

• Mailingen uitsturen en afdrukken.
• Eenvoudige websites maken en publiceren op dvd.
• Reclamefolders, flyers en nieuwsbrieven ontwerpen.
• Documenten delen met anderen en wijzigingen bijhouden.
• Voorraden bijhouden en sorteren met Excel.
• Facturering, administratie en kasboekbeheer.
• Een evenement plannen en budgetteren.
• Regelgeving rondom e-mailverkeer.
• Takenlijst, agenda en contacptersonen beheren.
• Presentaties opstellen, plannen en publiceren.

Gerrit Bruijnes is een Office- en IT-expert. Hij bouwde in 1979 zelf zijn eerste computer en maakte enkele jaren later van zijn hobby zijn werk, als informaticadocent bij verschillende opleiders en bedrijven. Hij schreef al ruim 80 computerboeken over uiteenlopende onderwerpen.
Recensie:
Veel boeken over het Microsoft Office 2010 pakket behandelen de basisvaardigheden. Daarop is dit boek een uitzondering. Het is bedoeld voor mensen die werken in het MKB of als ZZP-er. Het boek bevat voor vier pakketonderdelen (Word, Excel, Outlook, PowerPoint) informatie over het gebruik binnen een kantooromgeving. Er wordt aandacht besteed aan onderwerpen die hier veel voor komen. Op heldere wijze, stapsgewijs en ondersteund door zwart-witschermafbeeldingen worden deze onderwerpen aan de hand van nuttige voorbeelden beschreven. Verder worden er tussendoor in aparte kaders tips gegeven. Het laatste hoofdstuk bevat tips en tweaks voor zowel Windows als dit Office-pakket en is zeer uitgebreid en handig. Een goede inhoud en een uitgebreide index completeren dit boek. Dit zelfstudieboek zal zeker zijn nut in de praktijk bewijzen voor de doelgroep.
(NBD|Biblion recensie, Hans de Korte)
 
Het sneltoetsenboekje door Tilbert Schulte

Bestel dit boek bij
95 pagina's | Pearson Education Benelux B.V. | april 2011

Beschrijving:
Werk sneller en slimmer met sneltoetsen!
Sneltoetsen zijn onmisbaar voor iedereen die de computer veel gebruikt. Werken met de muis ligt misschien voor de hand, maar is erg omslachtig. Door steeds te wisselen tussen muis en toetsenbord verlies je veel tijd. Met sneltoetsen bedien je programma's veel sneller en voorkom je bovendien RSI-klachten.
Dit boekje begint met uitleg over de basisprincipes achter sneltoetsen en bevat daarna uitgebreide overzichten van sneltoeten in Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Windows en internet. Ideaal als naslagboekje naast de computer.
Tilbert Schulte verzorgt met trainingsbureau Mantrix trainingen over sneltoetsen en adviseert bij het gebruiksvriendelijk maken van applicaties.
Recensie:
Deze pocket legt in kort bestek uit hoe sneltoetsen van nut zijn om veel gebruikte handelingen te vereenvoudigen en de muis wat minder te hoeven gebruiken. Het eerste deel behandelt de basis: welke speciale toetsen (pijltjes, shift, alt, ctrl, tab) zijn er, en wat is hun voornaamste functie. Ook is er aandacht voor het navigeren binnen vensters en mappen in Windows. Het tweede deel behandelt specifieke sneltoetsen voor Microsoft Word, Excel, Outlook en Powerpoint, voor Windows, en voor het gebruik van internet (met de browsers Internet Explorer, Firefox en Google Chrome). Tenslotte is er een overzicht van alle speciale tekens die met behulp van de alt-toets en numerieke toetsen ingevoerd kunnen worden. De stijl is zeer zakelijk; de inhoud bestaat voornamelijk uit tabellen met een korte omschrijving van de functie en de bijbehorende toetsencombinatie. Geschikt voor mensen die regelmatig achter de computer zitten en de meest gebruikte programma's zo efficient mogelijk willen bedienen. Het is dan wel zaak die uit het hoofd te leren, want opzoeken is tijdrovend.
(NBD|Biblion recensie, Arnout Cosman)
Grote schoonmaak van uw computer door Rene Janssen
van binnen en van buiten

Bestel dit boek bij
Paperback | 141 pagina's | Consumentenbond | december 2009

Beschrijving:
Het is haast onvermijdelijk: op een gegeven moment wordt uw Windows-computer zo traag dat u denkt: tijd voor een nieuw exemplaar. Dit boek bespaart u die uitgave. U leest hoe u veel snelheidswinst boekt door de bezem eens flink door het systeem te halen. Ook gaat Grote schoonmaak van uw computer in op regelmatig onderhoud van uw computer, zodat deze daarna vaak nog lange tijd mee kan. Het schoonmaken van de buitenkant van uw pc wordt ook behandeld. Praktische stap-voor-stapinformatie waarmee u nóg meer plezier aan uw pc zult beleven.
Recensie:
Deze gids gaat over de schoonmaak van een vervuilde computer. Hierbij gaat het voornamelijk om de inhoud van de harde schijf, waardoor de computer traag of rommelig is geworden. De eerste hoofdstukken gaan over het maken van een volledige back-up en het gebruik van de systeemherstelfunctie, waarmee overijverige opruimwerkzaamheden nog ongedaan gemaakt kunnen worden. Daarna volgt het echte werk: het verwijderen of verplaatsen van gegevensbestanden, deinstalleren van programma's en opschonen van Windows-onderdelen, lettertypes, tijdelijke bestanden en stuurprogramma's. Ook is er aandacht voor de indeling van taakbalk, startmenu en bureaublad en het opruimen van e-mail en internethistorie. Als afsluiting volgt het schoonmaken van de computer zelf, zowel binnen- en buitenkant van de kast als toetsenbord, muis en beeldscherm. Opvallend weinig aandacht is er voor het herkennen en verwijderen van ongewenste software zoals spyware, virussen en Trojaanse paarden. Geschikt voor gebruikers van Windows XP en Vista (Windows 7 wordt niet expliciet behandeld) met enige algemene computerervaring.
(NBD|Biblion recensie, Arnout Cosman)
 
Muziek uit uw computer door Maartje Heymans
opnemen, downloaden, beluisteren en bewerken

Bestel dit boek bij
Paperback | 128 pagina's | Consumentenbond | maart 2009

Beschrijving:
Leve de muzikale mogelijkheden van uw computer! U kunt hem als cd - of - dvd - speler gebruiken en allerlei buitenlandse radiozenders beluisteren. U kunt ook liedjes downloaden, uw muziekverzameling op de pc zetten en bewerken, of uw eigen muziek opnemen. En via internet kunt u anderen van het resultaat laten meegenieten. Muziek uit uw computer bespreekt al deze mogelijkheden, vertelt welke hard en software u nodig heeft en hoe u met behulp van uw computer muziek vindt, maakt, bewerkt en beluistert. Praktische informatie voor optimaal muzikaal plezier van uw pc.
 
Computerproblemen oplossen voor Dummies door Dan Gookin

Bestel dit boek bij
Paperback | 354 pagina's | Pearson Education | oktober 2008

Beschrijving:
Makkelijke oplossingen voor moeilijke problemen met software, hardware of
besturingssysteem.=
Laat je niet van de wijs brengen door computerperikelen! Dan Gookin weet als geen ander hoe je software,hardware en besturingssystemen van computers weer in het gareel krijgt.Dit boek beantwoordt stap voor stap je vragen over het oplossen van computerproblemen, het herkennen van potentiële problemen,de manier waarop je Vista op het rechte pad houdt en laat zelfs zien hoe je toekomstige problemen
vermijdt.
Recensie:
Dit boek uit de 'Voor Dummies'-serie laat zien hoe veelvoorkomende computerproblemen opgelost kunnen worden. De auteur, die al meer dan 100 computerboeken heeft geschreven, geeft vanuit zijn ervaring een systematisch overzicht van alle ongemakken waar een pc-gebruiker (met Windows Vista) tegenaan kan lopen. Het eerste deel geeft algemene adviezen over de diagnose van een probleem, daarna volgt een lange inventarisatie van allerlei kleinere en grotere problemen: van opstartproblemen en vreemde geluiden in de systeemkast tot het opnieuw installeren van Windows en hoe en wanneer contact op te nemen met de helpdesk. Als laatste wordt aandacht besteed aan preventief onderhoud, zoals schijfopruiming en backups. Het aantal illustraties (zwart-witschermafbeeldingen) is beperkt, de focus ligt op het bieden van zoveel mogelijk tips. Een uitgebreid register en inhoudsopgave helpen, samen met de bekende 'Voor Dummies'-humor, naar het uiteindelijke doel: 'Succes. De computer doet weer normaal en het leven is goed! Wereldvrede staat voor de deur! (...) Laten we zingen.'
(NBD|Biblion recensie, Arnout Cosman)
 
De Grote Computers voor Dummies door Dan Gookin

Bestel dit boek bij
Paperback | 792 pagina's | Pearson Education | december 2007

Beschrijving:
Hoe staat het met jouw kennis over de computer? Ben je de vraagbaak voor de hele familie of heb je zelf veel vragen die je aan niemand kunt stellen? Laat dit boek dan niet meer los,want deze dikke pil geeft alle antwoorden. Nou, misschien niet alle, maar wel héél veel! Voor je het weet, staat ook jouw schijf vol prachtige foto's en muziek, vind je zoekgeraakte documenten snel terug en kun je toveren met tekst en getallen. Ontdek hoe leuk het is om met je computer te spelen en word een heuse expert.
De Grote Computer voor Dummies is samengesteld uit het beste van vijf Voor Dummies-boeken (geschreven door zeven bestsellerauteurs) waarvan wereldwijd miljoenen exemplaren zijn verkocht.
Recensie:
Dit 'grote' boek uit de 'voor dummies' serie is bijna driemaal zo dik als een normaal exemplaar en combineert informatie uit vijf verschillende 'voor dummies'-boeken. Het is bedoeld als handboek/naslag bij een groot aantal zaken die de gemiddelde pc-gebruiker met zijn computer doet. Het eerste deel laat kort zien hoe de computerkast in elkaar zit en welke stekkers waar aangesloten worden. Daarna volgt een uitgebreide uitleg over Windows Vista, vanaf de eerste kennismaking via het gebruik van de meegeleverde programmatuur tot het omgaan met problemen en ongebruikelijke foutmeldingen. Het deel over internet behandelt de browsers Firefox en Internet Explorer, de risico's van virussen, spyware en spam, zoeken met Google, online winkelen en e-mailen. Tenslotte komt Office 2007 aan bod en wordt een uitgebreide inleiding gegeven tot het gebruik van Word 2007 en Excel 2007. Met uitgebreide inhoudsopgave en register is dit naslagwerk geschikt voor beginnende en wat meer gevorderde computergebruikers die zich niet laten afschrikken door een dik boek.
(NBD|Biblion recensie, Arnout Cosman)

 
 
 
Start: september 2011 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020