Deze site maakt gebruik van: Cookies
 
 
 
 

Programmeren

Bookmark and Share
 
Programmeren voor Dummies voor Wallace Wang

Bestel dit boek bij
Paperback | 408 pagina's | Pearson Education | mei 2011

Beschrijving:
Ontdek zowel de basisbeginselen van programmeren als geavanceerde programmeerprincipes.
Durf jij de uitdaging aan? Met dit boek leer je op een vlotte manier programma's schrijven die probleemloos werken onder Windows, Mac OS en Linux. Maak kennis met de verschillende programmeertalen, bedenk een goed ontwerp en verdiep je in de belangrijkste bouwstenen van programma's.
Wallace Wang heeft meer dan 2,3 miljoen verkochte Voor Dummies-boeken op zijn naam staan. Daarnaast heeft hij veel lol als stand-upcomedian en met zijn eigen radioprogramma. Oefen er op los met de voorbeelden op de cd-rom!
Op de bijgeleverde cd-rom:
 Alle programmacode uit het boek in meerdere talen.
 Demoversies van Liberty BASIC, REALbasic, Dev-C++, Valentina, Galax y.
 
HTML en CSS - de basis door Andree Hollander
een praktijkgerichte training

Bestel dit boek bij
Paperback | 272 pagina's | Pearson Education | 2e Editie | april 2011

Beschrijving:
HTML en CSS zijn twee belangrijke bouwstenen van internet; de structuur en inhoud van webpagina's wordt vastgelegd met HTML en de vormgeving met CSS. In deze geheel herziene editie leert u stapsgewijs hoe u professioneel vormgegeven webpagina's maakt. U krijgt heldere uitleg over de belangrijkste elementen van HTML en inzicht in de eigenschappen en mogelijkheden van CSS.
Een greep uit de inhoud: stramien en opzet tags, elementen en attributen tekst en afbeeldingen vormgeven werken met stijlen kleur en achtergrond randen en marges tabellen en lijsten navigatiebalken formulieren positionering en nog veel meer.
Andree Hollander houdt zich bezig met programmeren, desktop publishing en het ontwerpen van websites. Over al deze onderwerpen geeft hij les en schrijft hij boeken. Bij Pearson verschenen van hem onder meer Java de basis, iLife '08, Het dtp-naslagboek, InDesign CS3 de basis, en Office 2008 voor de Mac.
Recensie:
In dit handboek wordt de lezer stap voor stap meegenomen bij het opzetten van een website. Er zijn inmiddels al veel - zowel gratis als dure - geavanceerde hulpmiddelen op de markt beschikbaar om een website-bouwer te ondersteunen. De auteur van dit boek trekt zich daar echter niets van aan; het gaat in dit boek uitsluitend over hoe men op een gestructureerde manier met behulp van HTML en CSS-stylesheets tot eenvoudige, goed vormgegeven websites kan komen. Het is geen uitgebreide opsomming van HTML-tags, zoals veel andere boeken over dit onderwerp, maar er wordt op basis van praktijkvoorbeeldjes gewerkt. Het begint met eenvoudige zaken, waaraan steeds meer vormgevingsaspecten worden toegevoegd. Kleine code-voorbeeldjes, schermlay-outs en oefeningen ondersteunen de uitleg. De afbeeldingen en sommige teksten zijn in kleur. De combinatie van kleur en verschillende lettertypen geeft soms een rommelige indruk. Niettemin een aardig boekje met aanwijzigen en tips voor amateurs die handmatig - zonder hulpmiddelen - wat leuke websites in elkaar willen knutselen. Met register. In deze tweede druk is de inhoud herzien en herordend en is een aantal onderwerpen toegevoegd als navigatiebalken, formulieren en positionering.
(NBD|Biblion recensie, Redactie)
Basiscursus PHP 5 door Peter Kassenaar

Bestel dit boek bij
Paperback | 283 pagina's | Sdu Uitgevers | februari 2008

Beschrijving:
Als beginnende gebruiker maakt u in deze basiscursus kennis met PHP 5.
PHP is een programmeertaal die dient als aanvulling op HTML en is bij uitstek geschikt voor het realiseren van dynamische websites. Met behulp van PHP is het bijvoorbeeld mogelijk interactieve formulieren te ontwikkelen, gegevens uit databases te verwerken in uw website, afgeschermde webpagina's te maken en direct te reageren op invoer van de gebruiker.
In deze Basiscursus leert u hoe de programmeertaal PHP werkt. Vanaf de eerste installatiestappen tot een compleet bezoekersregistratiesysteem voor uw website, een gastenboek en het presenteren van gegevens uit een SQLite- en MySQL-database op uw pagina's.
Alle basisvaardigheden worden stapsgewijs op een begrijpelijke manier uitgelegd en aangevuld met oefeningen, zodat u snel leert wat u in de dagelijkse praktijk nodig hebt!
Recensie:
PHP is een programmeertaal die dient als aanvulling op HTML en kan gebruikt worden om dynamische websites te maken. PHP is de laatste jaren erg gegroeid en wordt bij een groot aantal websites gebruikt. Het is open source programma; iedereen kan bij de broncode en kan aanpassingen doen. Hierdoor kunnen problemen snel de wereld uit worden geholpen, een groot voordeel van open source software naast dat het gratis is. Het boek behandelt PHP vanaf de installatie tot het benaderen/wijzigen van databases. Met voorbeelden wordt uitgelegd hoe alles werkt; de lezer wordt geprikkeld scherp te blijven door een groot aantal oefeningen uit te voeren. Hoofdstukken eindigen dan ook steeds met een oefening en een samenvatting. De auteur heeft eerder 'Basiscursus PHP 4.2'* geschreven en borduurt hierop voort. Beide versies zijn voor een groot deel gelijk; de wijzigingen van PHP zitten voornamelijk in wat complexere onderdelen, die buiten de scope van dit boek vallen. Het boek is geschreven voor webontwikkelaars die hun pagina's dynamischer en persoonlijker willen maken en zaken als formulieren, gastenboeken, foto-albums op hun websites willen integreren. Met register.
(Biblion recensie, M.T. Crum)
 
Basiscursus XHTML, CSS en Javascript door Peter Kassenaar

Bestel dit boek bij
Paperback | 852 pagina's | Academic Service | september 2005

Beschrijving:
Als beginnende gebruiker maakt u in dit 3-in-1 boek kennis met XHTML 1.0, Cascading Style Sheets (CSS) 2.1 en JavaScript 1.5.
In boek 1-van-3 leert u hoe u zelf goede websites ontwerpt met XHTML. Van uw eerste regel code tot het publiceren van een volledige, moderne website op internet. Door zelf XHTML te leren hebt u de volledige controle over het eindresultaat. Voorkennis van HTML is niet nodig, u leert alles vanaf het begin.
In boek 2-van-3 leert u stap voor stap - en aan de hand van voorbeelden - hoe u de opmaak van webpagina's vastlegt in Cascading Style Sheets (CSS). U leert hoe u elementen als koppen, alinea's, afbeeldingen en koppelingen een eigen stijl geeft. Ook het opmaken van kaders en menu's komt aan de orde, evenals vloeibaar ontwerpen, waarbij de opmaak zich aanpast aan de venstergrootte. Tot slot worden positionering, het werken met lagen en dynamische stijlen behandeld.
In boek 3-van-3 leest u hoe de programmeertaal JavaScript werkt. Daarnaast leert u hoe u de browser bestuurt met JavaScript, zelf vensters opent, rolloverbuttons maakt, werkt met datums en tijden en meer.
Recensie:
In 'Basiscursus XHTML, CSS en Javascript' wordt de beginnende webpagina-ontwerper de basisvaardigheden bijgebracht. Elk deel is eerder apart verschenen*, maar nu samengevoegd tot een compleet handboek. XHTML is de taal die voornamelijk de structuur van een webdocument beschrijft. Hiermee kun je tekst als bijvoorbeeld een koptekst of hyperlink definieren. Met deze basiscursus kunnen beginners grip krijgen op het ontwerp en de werking van je webpagina. Cascading Style Sheets is een programmeertaal om webpagina's vorm te geven. Na uitleg over hoe CSS werkt, wordt o.a. ingegaan op selectors, opmaken met CSS en het schrijven van stijlbladen. Een vrij complete handleiding voor 'programmeurs' met HTML-ervaring met handvatten voor verdieping (o.a. links naar websites). Javascript wordt gebruikt als uitbreiding en aanvulling op HTML. Javascript maakt het mogelijk om webpagina's te verlevendigen. De lesstof is duidelijk omschreven en bevat veel opmerkingen en tips voor de programmeur. Door de samenvattingen na elk hoofdstuk is het boek ook geschikt als naslag voor de wat meer gevorderde lezer. Bij elk deel zijn oefeningen opgenomen en elk hoofdstuk wordt afgesloten met een korte samenvatting. Alle delen zijn geillustreerd met veel schermafdrukken in zwart-wit.

 
 
 
Start: september 2011 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020