Deze site maakt gebruik van: Cookies
 
 
 
 

Internet

Bookmark and Share
 
Basishandleiding Internet in een oogopslag door Gerard Staal

Bestel dit boek bij
Paperback | 112 pagina's | Bijleveld, Uitgeverij | oktober 2005

Beschrijving:
Deze Basishandleiding Internet in één oogopslag is de handigste, makkelijkste en overzichtelijkste manier om razendsnel het allerbeste uit Internet te halen!
Dit boek is onmisbaar voor mensen die echt beter willen websurfen, handiger willen emailen, sneller willen zoeken, veiliger willen chatten, weblogs willen maken en muziek willen downloaden - in één woord, dit boek is een must voor iedereen die waarachtig deel wil uitmaken van de digitale wereld!
Recensie:
Deze basishandleiding voor internet is een deel uit de bekende serie 'Cultuurautomatisering' waarin reeds vele uitgaven over computeronderwerpen zijn verschenen. In dit boekje worden mensen wegwijs gemaakt op internet; behandeld worden internet explorer, webpagina's, zoeken m.b.v. zoekmachines, e-mailen, web-mailen, chatten enz. Aandacht wordt ook besteed aan veilig internetten en aan tips en trucs. De doelgroep zijn beginners die nog nooit met internet gewerkt hebben. Getracht is de zaken overzichtelijk te presenteren door kaders in kleur, schermafbeeldingen, roodgekleurde kopjes enz. Met woordenlijst en index.
(Biblion recensie, H. Otter-van Dijk)
 
De kleine Google voor Dummies door Brad Hill

Bestel dit boek bij
Paperback | 158 pagina's | Pearson Education | juli 2011

Beschrijving:
Zoeken met Google is toch simpel? Dat klopt! Wat veel mensen echter niet weten is dat je veel sneller antwoord kunt krijgen op je vragen. Om de kracht van Google optimaal te benutten leer je in dit boekje snel, gericht en efficiënt zoeken aan de hand van talloze trucs. Ontdek verborgen functies als de ingebouwde rekenmachine de reisplanner en de afbeeldingenzoeker en duik in de fascinerende wereld van Google Maps, Street View en Google Earth.
Brad Hill is sinds 1992 werkzaam als internetexpert. Hij schreef twintig boeken, waaronder Blogging for Dummies, en publiceert voor verschillende tijdschriften en websites.
Recensie:
Een verkleinde versie van het Engelstalige 'Google search & rescue for Dummies'*. Het boekje is dunner doordat er drie hoofdstukken uit de oorspronkelijke versie zijn verdwenen. Het formaat is kleiner doordat alle pagina's zijn verkleind. Voor sommige lezers zijn de lettertjes daardoor waarschijnlijk aan de kleine kant. In de kenmerkende Dummies-stijl met cartoons en grappen wordt uitgelegd hoe je goede zoekopdrachten maakt en welke mogelijkheden de zoekmachine van Google nog meer biedt. Bijvoorbeeld hoe je een zoekopdracht kunt beperken tot een bepaalde website of een bepaald land. In de helft van de hoofdstukken komen andere toepassingen van Google aan bod, zoals de plattegronden van Google Maps, de foto's van het straatbeeld in Street View, de eigen webbrowser Chrome van Google, het bijhouden van je agenda met Google Agenda en het beheren van foto's met de toepassing Google Picasa. Iedere computergebruiker gebruikt Google, maar iedereen zal uit dit boekje kunnen leren hoe dat nog beter kan. Met register.
(NBD|Biblion recensie, Andree Hollander)
De beste gratis Google-toepassingen door W.F. de Feiter
een praktische gids voor Google-programma's

Bestel dit boek bij
Paperback | 144 pagina's | van Duuren Media | mei 2008

Beschrijving:
Google is veel meer dan alleen maar een zoekmachine. Het bedrijf biedt een veelheid aan nuttige toepassingen die volledig gratis te gebruiken zijn. Zo kun je bijvoorbeeld via Gmail over een gratis e-mailaccount beschikken en is Google Maps een fantastische routeplanner. Maar Google biedt nog veel meer! In dit praktische boekje worden de beste gratis Google-toepassingen besproken die je productiviteit verhogen. Zo maak je kennis met bijvoorbeeld Google Desktop, maar ook wordt uitgebreid stilgestaan bij de gratis online kantoortoepassingen die worden aangeboden.
Tot de behandelde onderwerpen behoren:
· Een Google-account maken.
· Documenten, spreadsheets en presentaties maken.
· Een agenda bijhouden.
· Gmail gebruiken.
· Werken met de Google Toolbar.
· De computer doorzoeken met Google Desktop.
· Chatten met Google Talk.
· De weg vinden met Google Maps.
· Websites ontwikkelen met Google Pages Sites.
· Het Google Pack installeren.
Recensie:
Dit boekje is een handleiding voor de grootste programma's die Google tegenwoordig maakt. Google is in 1998 begonnen als bedrijf dat zoeken op internet op een eenvoudige manier mogelijk maakte. Tegenwoordig is het meer dan enkel een zoekmachine, inmiddels zijn er mogelijkheden tot tekstverwerking, spreadsheets, agenda's, chatten, mailen, routeplanning, afbeeldingenbeheer etc. Het unieke van het pakket diensten dat Google aanbiedt, is enerzijds dat het gratis is en anderzijds dat alles online, in je webbrowser, gebeurt. Het boekje is geheel in kleur uitgevoerd en voorzien van kleurenschermafdrukken, die overigens niet altijd even goed te lezen zijn. Het boek is geschikt voor iedereen die net begint met Google-toepassingen, of gewoon wat dieper op de mogelijkheden in wil gaan.
(NBD|Biblion recensie, M.T. Crum)
 
Basisgids Google
leren werken met gratis programma's van Google

Bestel dit boek bij
Paperback | 269 pagina's | Visual Steps | januari 2010

Beschrijving:
Voor de meeste computergebruikers staat Google voor zoeken op internet. Dat was tot enkele jaren geleden zo, maar inmiddels heeft Google een groot aantal andere toepassingen ontwikkeld. Deze kunt u gratis downloaden en installeren. Basisgids Google maakt u wegwijs in de vele programma's van Google. Zo leert u gebruik te maken van de toepassingen van Google die het vinden van informatie op internet en de computer net even iets makkelijker maken. Met Google Earth kunt u uw vakantiebestemming van tevoren alvast vanuit de lucht bekijken en met de routeplanner Google Maps stippelt u uw route eenvoudig uit.
In deze titel wordt ook aandacht besteed aan het maken en beheren van een online agenda die u op elke computer kunt raadplegen en aanpassen. En wat dacht u ervan om deel te nemen aan discussiegroepen over door u gekozen of aangemaakte onderwerpen in Google Discussiegroepen? Met het programma Google Talk kunt u chatten en zelfs gratis telefoneren. Als u graag een dagboek of reisjournaal op internet wilt publiceren, kunt u een weblog maken met Blogger of misschien een eenvoudige website met Google Sites.
Google beschikt ook over een eenvoudig tekstverwerkingsprogramma waarmee u uw documenten online opslaat en op elke computer kunt bekijken en bewerken. Een tekst of website vertalen, is een fluitje van een cent met Google Vertalen. Tenslotte maakt u kennis met het populaire fotobewerkingsprogramma Picasa, waarmee u eenvoudig uw foto's kunt bewerken en delen met anderen.
Geschreven volgens de bekende Visual Steps-methode.

Een greep uit de onderwerpen:
· Leren werken met de zoekfuncties van Google.
· De wereld verkennen met Google Maps en Google Earth.
· E-mail versturen en beheren met Gmail.
· Surfen op internet met Google Chrome.
· Agenda en discussiegroepen maken en beheren.
· Chatten en telefoneren met Google Talk.
· Een weblog maken.
· Werken met Google Documenten.
· Teksten vertalen met Google Vertalen.
· Video uploaden met YouTube.
· Een eenvoudige website maken.
· Foto's bewerken en delen met Picasa.
Recensie:
Google heeft naast de meest gebruikte zoekmachine in de loop der jaren ook een groot aantal andere toepassingen ontwikkeld waarvan in de meeste gevallen gratis gebruik gemaakt kan worden. Deze basisgids bespreekt de meest bekende en populaire hiervan. Als eerste komt de zoekmachine met de bijbehorende toolbar aan bod, gevolgd door Google Maps en Google Earth voor het verkennen van de wereld. Daarna komen internettoepassingen aan bod, zoals Gmail (voor e-mail), Chrome (webbrowser), Google Talk (chatten) en de online agenda en discussiegroepen. Verder is er aandacht voor het maken van een eigen weblog (Blogger), video's delen en bekijken via YouTube en foto's bewerken met Picasa. Het aantrekkelijk en kleurrijk vormgegeven boek op A4-formaat is geschreven volgens de Visual Steps methode, waarbij schermafbeeldingen voorzien worden van stap-voor-stap instructies in duidelijke letter. De stapjes zijn klein en worden achterin genummerd samengevat als geheugensteun. Achterin ook instructies voor het downloaden van oefenmateriaal vanaf de website van de uitgever. Met uitgebreide inhoudsopgave en register. Geschikt voor lezers met basiskennis op het gebied van computergebruik.
(NBD|Biblion recensie, Arnout Cosman)
 
Veilig online door Maartje Heymans en Ruud De Korte
laat je niet hacken

Bestel dit boek bij
Paperback | 176 pagina's | Consumentenbond | maart 2011

Beschrijving:
We gebruiken internet voor van alles: het vinden van informatie, het verrichten van financiele transacties, het verzenden van e-mail, het boeken van een vakantie, het spelen van spelletjes of het aansluiten bij een vriendenclub. Maar met de gemakken en het plezier van internet kunt u ook narigheid binnenhalen, zoals virussen, aantasting van uw privacy en diefstal van persoonlijke gegevens om uw bankrekening te kunnen plunderen. In dit boek krijgt u nuttige informatie over bedreigingen die u van buitenaf kunt verwachten en wat u ertegen kunt doen. Ook laten we zien hoe u zo veilig mogelijk telebankiert of aankopen doet via internet, en uiteraard hoe u de computer optimaal uitrust tegen onlinebedreigingen.
Recensie:
Een overzicht van de risico's die het gebruik van internet met zich meebrengt. Waar vroeger virussen de grootste vijand waren, komt er nu een heel scala aan mogelijke bedreigingen aan bod. Als eerste wordt de lezer aan het denken gezet door middel van een quiz met zeven vragen, daarna volgt een overzicht van alle trucs die gebruikt worden om internetgebruikers te misleiden. Daarbij is er aandacht voor de specifieke gevaren van surfen en googelen, e-mail, online bankieren en online kopen en verkopen via veilingsites. Vervolgens worden adviezen gegeven aan ouders die hun kinderen zo veilig mogelijk met internet en mobiele telefoons om willen laten gaan. Verdere onderwerpen zijn onder andere: privacy-tips voor iedereen die gebruikmaakt van sociale netwerksites en online dating, het gebruik van (on)veilige webwinkels en betaalmethoden, en het beschermen van de computer tegen malware en virussen. De vormgeving is aantrekkelijk en voorzien van schermafbeeldingen in kleur. Een gedegen en volledig overzicht van de risico's voor internetgebruik voor een brede doelgroep. Met register.
(NBD|Biblion recensie, Arnout Cosman)
 
Slim internetten door Maartje Heymans
tips, trucks en trends

Bestel dit boek bij
Paperback | 181 pagina's | Consumentenbond | oktober 2009

Beschrijving:
De meeste Nederlanders hebben een computer in huis met een snelle internetverbinding. Niet iedereen doet daar hetzelfde mee en kent de mogelijkheden. Dit boek laat u zien wat de laatste ontwikkelingen zijn en hoe u daarmee uit de voeten kunt. Denk aan YouTube, Hyves, Facebook en Twitter. Maar er is natuurlijk ook aandacht voor browsers, kopen op internet, veilig surfen, slim zoeken en downloaden.
Recensie:
Dit boek geeft allereerst algemene informatie over internet, bijv. over webbrowsers en bestandstypen. Daarna volgen vijf hoofdstukken die zijn toegespitst op het zoeken naar informatie (o.a. Wikipedia), chatten en bloggen, muziek en beeld plaatsen en binnenhalen, kopen via internet en beveiliging. Alle onderwerpen worden duidelijk uitgelegd. Waar van toepassing worden uit te voeren handelingen gepresenteerd als genummerde stappen met verwijzingen naar schermafbeeldingen. Het boek ziet er netjes uit en is geheel in kleur gedrukt, maar de afbeeldingen zijn soms aan de kleine kant. Klein puntje van kritiek: hoewel op het omslag staat dat het boek geschikt is voor zowel Windows als Mac, is er niet consequent aandacht besteed aan de verschillen tussen die twee platforms. Bevat trefwoordenregister, een lijst met websites en een verklarende woordenlijst.
(NBD|Biblion recensie, Andree Hollander)

 
 
 
Start: september 2011 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020